Canva arvostelu

Canva on suosittu graafisen suunnittelun sovellus, jonka avulla voidaan luoda nopeastikin grafiikkaa niin yrityksille, yhteisöille kuin yksityisillekin. Se tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet logojen ja muiden grafiikoiden luomiseksi, vain sen käyttäjän mielikuvituksen ollessa rajana. Sovelluksen kautta onnistuu myös erilaisten dokumenttien luominen

Sovelluksen suosion syitä on monia, mutta helppokäyttöisyys sekä valmiin grafiikan laatu ovat pääsyitä, miksi niin moni valitsee ensisijaisesti Canvan. Canvalla onnistuu sekä grafiikan, dokumenttien että videoiden luominen. Kaikkea tätä voidaan tarvita esimerkiksi yrityksen tai palvelun mainonnassa.

Tällä sivulla kerromme Canvan käytön monipuolisista mahdollisuuksista. Jos sovellus ei ole vielä tuttu, kannattaa lukea eteenpäin, sillä kyseessä on paljon mahdollistava apuväline niin yrityksille kuin yksityisille henkilöillekin, bisnekseen ja vapaa-aikaan.

Canvan mahdollisuudet

Canva tarjoaa graafisen suunnittelun tekijöille monipuolisesti mahdollisuuksia luoda erilaista grafiikkaa, eri käyttötarkoituksiin. Sen avulla on mahdollista luoda niin logoja, mainoskuvia, kuvituskuvia, infograafeja jne. Se tarjoaa työkalut tekstin ja kuvien lisäämiseksi. Kaikki tämä voidaan tehdä helposti Canvan erilaisten työkalujen avulla.

Canvan työkalujen avulla on mahdollista siirrellä tekstiä ja kuvia, muuttaa niiden kokoa, väriä ja ulkoasua. Kuvina voi käyttää joko Canvan kautta löytyviä kuvapankin kuvia tai omalta laitteelta löytyviä kuvia. Canvasta löytyy hakutoiminnon avulla esimerkiksi kattava lista kasino-kuvista, erilaisia vapaasti käytettäviä kuvia, tarroja ja muita elementtejä.

Canva mahdollistaa myös vektoritiedostojen luomisen. Vektorilla tarkoitetaan kuvatiedostoa, jota pystyy käyttämään suuriinkin painatuksiin ilman laadun alenemista. Vektorimuodossa olevia tiedostoja on aiemmin pystynyt luomaan vain siihen tarkoitetuilla, maksullisilla ohjelmilla. Kun luot Canvan avulla itsellesi vektorimuotoisen logon, voit käyttää sitä sellaisenaan suurten tarrojen, painatusten tai julisteiden luomiseksi. Tavallinen kuvatiedosto ei käy tähän tarkoitukseen.

Yhteistyökaluja käyttämällä useampi ihminen voi käyttää palvelua samaan aikaan, muokaten samaa projektia. Kukin käyttäjä voi luoda Canvaan käyttäjätunnuksen, jolla palvelua käytetään.

Canvasta on käytettävissä sekä ilmainen että maksullinen versio. Jo ilmaisella versiolla on mahdollista luoda erilaisia graafisia töitä. Maksullinen versio mahdollistaa mm. vektoritiedostojen luomisen.

Dokumenttien luominen on yksi Canvan hyödyllisistä toiminnoista. Voit luoda erittäin helposti tyylikkään ja ammattimaisen CV:n, kutsun, raportin, mainoksen tai vaikkapa ruokalistan. Tiedosto on mahdollista ladata laitteelle pdf-muodossa, jolloin sen käyttäminen on jatkossa erittäin helppoa millä tahansa laitteella.

Valmiit mallit

Canvasta löytyy paljon erilaisia valmiita malleja, joita sen käyttäjät voivat hyödyntää. Mallit on jaoteltu eri kategorioihin, joita on tarjolla runsaasti. Tämä on monelle erittäin hyödyllinen ominaisuus, sillä valmiiksi luodun mallin avulla tehty grafiikka käy hyvin sellaisenaan moneen eri tarkoitukseen. Jos taas haluat luovempaa ratkaisua, valmista mallia voi muokata.

Valmiita malleja on eritasoisille käyttäjille, aloittelijoille ja ammattilaisille. Aloittelija pääsee sovelluksen avulla vähällä, kun käyttöön otetaan valmiiksi luotu malli, lisäten mahdollisesti omat tekstit ja kuvat.

Moni varmasti tuskastelee esimerkiksi CV:n luomisen suhteen. Kun käytössä on näin kätevä sovellus, ei tähän tarvitse käyttää aikaa muutoin kuin tekstin kirjoittamiseen. Canva tarjoaa useita muokattavia pohjia.

Tubettajat voivat hyötyä Canvan mm. valmiista YouTube-pikkukuvista. Pienellä muokkauksella saa itselleen omanlaisen, erottuvan ja ammattimaisen pikkukuvan, joka houkuttelee uusia katsojia YouTube-kanavalle. Tähän ei siis tarvitse välttämättä tilata ammattilaista, vaan oman kanavan grafiikat saa hoidettua itsekin.

Yhteenveto

Canvan vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti se, että sitä voi käyttää millä laitteella vain. Esimerkiksi someen tarkoitetut mainoskuvat on mahdollista luoda nopeasti Canvan mobiilisovelluksella. Tietokoneella omalle Canva-tilille lisätyt projektit voidaan myöskin avata millä tahansa laitteella, jolloin voit esimerkiksi täydentää dokumenttejasi tai muita projektejasi vaikkapa tabletillasi. Tai jos olet luonut valmiita pohjia Instagram-julkaisuihisi, pääset muokkaamaan niitä nopeasti älypuhelimella, jolla voit edelleen jakaa luomasi grafiikat pienellä vaivalla.

Canvaa kohtaan on kuultu myös kritisointia. Kritiikki ei kuitenkaan ole kohdistunut esimerkiksi palvelun laatuun vaan siihen, että sen avulla voidaan joisssain tapauksissa korvata ammattilaisen puoleen siirtyminen. Toisinsanoen, hyvin moni päätyy tekemään grafiikkansa itse Canvalla ammattilaisen sijaan.

Sovellus sopii erinomaisesti pienyrittäjille, sillä se ei vaadi maksullisenakaan suurta investointia. Varsinkin aloitteleva yritys voi hyötyä Canvan tarjoamista monipuolisista mahdollisuuksista niin grafiikan kuin dokumenttienkin suhteen.

Oli tarkoituksena sitten luoda Facebook-postaus, yrityksen logo, asiakirja, juliste tai vaikkapa hääkutsu, se onnistuu varmasti Canvalla.